Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de Philadelphia, mascarpone, bloem, suiker en eieren in de keukenmachine tot een egale massa, meng niet te lang.
Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 uur en 30 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat 1 uur en 30 min. in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de cheesecake vervolgens 30 min. buiten de koelkast afkoelen. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Philadelphia cheesecake
Deze Philadelphia cheescake maak je met roomkaas en een bodem van knapperige digestive koekjes. Een hemelse traktatie voor elke zoetekauw!
- algemeenIn tegenstelling tot New York cheesecake zit er in Philadelphia cheesecake geen zure room, crème fraîche of slagroom. De cheesecake dankt zijn naam aan de Philadelphia roomkaas die erin wordt gebruikt. De naam heeft dus niets te maken met de Amerikaanse stad Philadelphia maar met het merk van de roomkaas!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Philadelphia cheesecake
Deze Philadelphia cheescake maak je met roomkaas en een bodem van knapperige digestive koekjes. Een hemelse traktatie voor elke zoetekauw!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD182037_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 personen
385 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
1 uur 30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de Philadelphia, mascarpone, bloem, suiker en eieren in de keukenmachine tot een egale massa, meng niet te lang.
Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 uur en 30 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat 1 uur en 30 min. in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de cheesecake vervolgens 30 min. buiten de koelkast afkoelen. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
algemeen:In tegenstelling tot New York cheesecake zit er in Philadelphia cheesecake geen zure room, crème fraîche of slagroom. De cheesecake dankt zijn naam aan de Philadelphia roomkaas die erin wordt gebruikt. De naam heeft dus niets te maken met de Amerikaanse stad Philadelphia maar met het merk van de roomkaas!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
200 g digestive koekjes
100 g ongezouten roomboter
1 vanillestokje
600 g Philadelphia naturel zuivelspread
150 g mascarpone
2 el tarwebloem
175 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
springvorm (ø 20 cm )
bakpapier
keukenmachine