Zet de slowcooker aan op de hoge stand. Spoel de bonen onder koud stromend water en doe met de baksoda, spekreepjes, bouillonblokjes, laurierblad en het hete water in de slowcooker. Kook 2 uur. Roer af en toe door.
Zet de slowcooker op de lage stand. Voeg de nootmuskaat, soepgroente, tomatenblokjes en soepballetjes toe. Breng op smaak met de suiker, wat peper en eventueel zout. Roer door en kook nog 1 uur. Snijd ondertussen de selderij fijn en roer door de soep.
Bruine bonensoep uit de slowcooker
Handig slowcooker recept: bruine bonensoep! Droge bruine bonen kunnen op hun gemak garen en de soepgroente geven maximale smaak af tijdens het pruttelen.
- combinatietipLekker met rijst.
- vegatipVervang de kippenbouillon door groentebouillon. Laat de spekjes en soepballetjes weg of vervang ze door een vega variant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bruine bonensoep uit de slowcooker
Handig slowcooker recept: bruine bonensoep! Droge bruine bonen kunnen op hun gemak garen en de soepgroente geven maximale smaak af tijdens het pruttelen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD182625_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
10 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Zet de slowcooker aan op de hoge stand. Spoel de bonen onder koud stromend water en doe met de baksoda, spekreepjes, bouillonblokjes, laurierblad en het hete water in de slowcooker. Kook 2 uur. Roer af en toe door.
Zet de slowcooker op de lage stand. Voeg de nootmuskaat, soepgroente, tomatenblokjes en soepballetjes toe. Breng op smaak met de suiker, wat peper en eventueel zout. Roer door en kook nog 1 uur. Snijd ondertussen de selderij fijn en roer door de soep.
combinatietip:Lekker met rijst.
vegatip:Vervang de kippenbouillon door groentebouillon. Laat de spekjes en soepballetjes weg of vervang ze door een vega variant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g gedroogde bruine bonen
½ tl baksoda
125 g gerookte spekreepjes
2 kippenbouillonblokjes
1 laurierblad
2 l heet water
½ tl gemalen nootmuskaat
400 g verse fijne soepgroente
400 g tomatenblokjes in blik
250 g verse rundersoepballetjes
1 tl kristalsuiker
5 g verse selderij
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)