Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de soepgroenten met het bonenkruid en de chilivlokken al roerend 3 min.
Voeg het water en de tomatenblokjes toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook 5 min. op laag vuur.
Giet ondertussen de bonen af en spoel onder koud stromend water. Voeg toe aan de soep en kook 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de soep over borden en bestrooi met de peterselie.
Snelle bruine-bonensoep
De naam zegt het al: met dit recept zet je een snelle bruinebonensoep op tafel. Je maakt 'm met tomatenblokjes, chilivlokken en een touch van peterselie. En dat in maar 15 minuten. Ideaal, toch?
- combinatietipLekker voor erbij: pita, stokbrood of platbrood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Snelle bruine-bonensoep
De naam zegt het al: met dit recept zet je een snelle bruinebonensoep op tafel. Je maakt 'm met tomatenblokjes, chilivlokken en een touch van peterselie. En dat in maar 15 minuten. Ideaal, toch?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184037_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
290 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de soepgroenten met het bonenkruid en de chilivlokken al roerend 3 min.
Voeg het water en de tomatenblokjes toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook 5 min. op laag vuur.
Giet ondertussen de bonen af en spoel onder koud stromend water. Voeg toe aan de soep en kook 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de soep over borden en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:Lekker voor erbij: pita, stokbrood of platbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el milde olijfolie
400 g verse fijne soepgroente
½ el gedroogd bonenkruid
½ tl chilivlokken
800 ml water
400 g tomatenblokjes in blik
2 groentebouillontablet
800 g Hollandse bruine bonen in blik
15 g verse platte peterselie