Hete kip uit de slowcooker 

Lekker uit de slowcooker: hete kip! Deze hete kip krijgt lekker veel smaak dankzij gember, 5-spice, ketjap en sojasaus. Kwartiertje voorbereiding en de slowcooker doet de rest.

265 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur wachten

zeer pittig

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip, gember, Chinese 5 spices en gemalen koriander toe en bak in 3 min. rondom aan.

  2. Verkruimel ondertussen het maggiblokje en meng met de ketjap, sojasaus, tomatenpuree, sambal en het water. Verdeel de kip over de bodem van de slowcooker en schenk de saus over de kip. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat in 2 uur op de lage stand gaar worden.

  3. Snijd de bosui in ringetjes en garneer de kip met de bosui en het sesamzaad.

  • combinatietipLekker met gekookte witte rijst en wokgroenten of een komkommersalade.
  • combinatietipLiever de kip wat pittiger? Voeg dan nog wat extra sambal toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Hete kip uit de slowcooker 

Lekker uit de slowcooker: hete kip! Deze hete kip krijgt lekker veel smaak dankzij gember, 5-spice, ketjap en sojasaus. Kwartiertje voorbereiding en de slowcooker doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig