Snipper ⅔ van de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ⅗ van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak het vlees in ca. 12 min. rondom aan. Haal het vlees uit de pan als het vocht is verdampt.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chipotlepepers toe en bak 3 min. mee. Voeg de komijn, kruidnagel en oregano toe en bak 1 min. mee.
Schenk de bouillon en azijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Pureer de saus glad met een staafmixer en doe het gebraden vlees terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het vlees op laag vuur 3 uur garen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het vlees dreigt aan te branden.
Snipper, als het vlees bijna klaar is, de overige ui fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in parten. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm in een schone theedoek.
Pluk het gestoofde gare vlees met 2 vorken uit elkaar. Zet bakjes met de gesnipperde ui, koriander en limoenpartjes op tafel. Doe de barbacoa in een schaal en laat iedereen aan tafel zijn eigen taco maken.
Barbacoa
Een van de definities van barbacoa is: gestoofd vlees dat wordt gegeten met maistortilla's. In dit recept garneer je het langzaam gegaarde rundvlees in een taco met ui, koriander en limoenpartjes.
- achtergrondinfoBarbacoa kan van alles betekenen, maar meest bekend is de Mexicaanse variant; gestoofd vlees dat wordt gegeten met maistortilla’s. Maar ook hiervan zijn er ontelbaar veel variaties. In principe is het een vleesgerecht, meestal van geit, lam of rundvlees. In grote delen van Mexico wordt het in een gat in de grond gegaard. Onderin gaan hete kolen, daarboven het vlees, verpakt in bladeren in een pot, en daarboven vaak de ingewanden. Het gat wordt hermetisch gesloten. De volgende dag is het vlees een feestmaal geworden. Maar op veel plekken wordt het vlees gewoon in een pan bereid, het gaat erom dat het langzaam gegaard wordt. Barbacoa wordt meestal geserveerd met taco’s.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Barbacoa
Een van de definities van barbacoa is: gestoofd vlees dat wordt gegeten met maistortilla's. In dit recept garneer je het langzaam gegaarde rundvlees in een taco met ui, koriander en limoenpartjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184051_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
45 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snipper ⅔ van de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ⅗ van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak het vlees in ca. 12 min. rondom aan. Haal het vlees uit de pan als het vocht is verdampt.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chipotlepepers toe en bak 3 min. mee. Voeg de komijn, kruidnagel en oregano toe en bak 1 min. mee.
Schenk de bouillon en azijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Pureer de saus glad met een staafmixer en doe het gebraden vlees terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het vlees op laag vuur 3 uur garen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het vlees dreigt aan te branden.
Snipper, als het vlees bijna klaar is, de overige ui fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in parten. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm in een schone theedoek.
Pluk het gestoofde gare vlees met 2 vorken uit elkaar. Zet bakjes met de gesnipperde ui, koriander en limoenpartjes op tafel. Doe de barbacoa in een schaal en laat iedereen aan tafel zijn eigen taco maken.
achtergrondinfo:Barbacoa kan van alles betekenen, maar meest bekend is de Mexicaanse variant; gestoofd vlees dat wordt gegeten met maistortilla’s. Maar ook hiervan zijn er ontelbaar veel variaties. In principe is het een vleesgerecht, meestal van geit, lam of rundvlees. In grote delen van Mexico wordt het in een gat in de grond gegaard. Onderin gaan hete kolen, daarboven het vlees, verpakt in bladeren in een pot, en daarboven vaak de ingewanden. Het gat wordt hermetisch gesloten. De volgende dag is het vlees een feestmaal geworden. Maar op veel plekken wordt het vlees gewoon in een pan bereid, het gaat erom dat het langzaam gegaard wordt. Barbacoa wordt meestal geserveerd met taco’s.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 middelgrote uien
4 tenen knoflook
750 g runderriblappen
5 el milde olijfolie
3 chipotlepeper in adobosaus in pot
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen kruidnagel
1 el gedroogde oregano
400 ml kippenbouillon
3 el appel azijn
2 laurierbladen
15 g verse koriander
1 limoen
10 La Morena maistortillawraps
Dit heb je nodig
staafmixer