Gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine en mozzarella

Gehaktballetjes in tomatensaus ketoproof maken? Dat kan in dit recept met aubergine en mozzarella. Serveer in een rond ovenschaaltje en je hebt een leuk én lekker hoofdgerecht.

525 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en de aubergine in stukjes van ca. 1 cm. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de aubergine en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min zachtjes koken.

  2. Meng ondertussen het gehakt met knoflookpoeder, uienpoeder, worcestershiresaus, peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 6 balletjes (per 2 personen) van.

  3. Verdeel de tomatensaus en gehaktballen over de ovenschaaltjes en bak ca. 15 min in de oven.

  4. Scheur ondertussen de mozzarella in stukken. Keer de balletjes in de tomatensaus en verdeel de mozzarella erover. Bak nog 10 min. in de oven.

  5. Meng de sla met de rest van de olie en serveer met de gehaktballen in tomatensaus.

Gerelateerde recepten

Gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine en mozzarella

Gehaktballetjes in tomatensaus ketoproof maken? Dat kan in dit recept met aubergine en mozzarella. Serveer in een rond ovenschaaltje en je hebt een leuk én lekker hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig