Spoel de rode linzen goed af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en voeg de komijn, kurkuma en garam masala toe, en bak kort.
Voeg de afgespoelde linzen toe aan de pan en meng ze kort met de specerijen.
Giet de Heinz Tomato Frito en groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur.
Laat het mengsel sudderen tot de linzen zacht zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 20-25 minuten).
Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.
Kruidige rode linzen met Heinz Tomato Frito (advertentie)
Koken met Heinz Tomato Frito: smaakvolle rode linzen geïnspireerd op Indiase dahl.
- serveertipLekker met rijst of naanbrood.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kruidige rode linzen met Heinz Tomato Frito (advertentie)
Koken met Heinz Tomato Frito: smaakvolle rode linzen geïnspireerd op Indiase dahl.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187415_220x162_JPG.jpg)
2 personen
715 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de rode linzen goed af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en voeg de komijn, kurkuma en garam masala toe, en bak kort.
Voeg de afgespoelde linzen toe aan de pan en meng ze kort met de specerijen.
Giet de Heinz Tomato Frito en groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur.
Laat het mengsel sudderen tot de linzen zacht zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 20-25 minuten).
Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.
serveertip:Lekker met rijst of naanbrood.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Heinz. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
250 g gedroogde rode linzen
1 el zonnebloemolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl garam masala
1 tl verse gember
400 ml groentebouillon
350 g Heinz tomato frito
7½ g verse koriander