Yoghurttaart met choco-hazelnotenbodem

Kerstwaardig is-ie, deze taart met heerlijke crunchy bodem. En dat zonder dat er een oven aan te pas komt.

375 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 3 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de cranberry's ontdooien. Smelt de kokosolie. Maal 340 g muesli pure chocolade en hazelnoten fijn in de keukenmachine. Meng de kokosolie erdoor en verdeel over de bodem en opstaande rand van de taartvorm. Druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Week 4 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan 2 el sinaasappelsap tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel het gelatinemengsel samen met 3 el honing en het vanille-extract door de Griekse yoghurt en verdeel over de taartbodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Breng de cranberry’s met het water en de rest van de honing in een kleine pan aan de kook. Laat 3-5 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en pureer glad met de staafmixer. Knijp de gelatine uit, meng door de nog warme cranberrypuree en verdeel gelijkmatig over de taart. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  4. Versier de taart met de frambozen, rode bessen, de rest van de muesli met chocolade en noten en het sinaasappel- rasp en serveer.

Yoghurttaart met choco-hazelnotenbodem

Kerstwaardig is-ie, deze taart met heerlijke crunchy bodem. En dat zonder dat er een oven aan te pas komt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig