Salade van mini-romanesco

Door de ui in de vinaigrette te laten marineren, haal je wat van de scherpte af. Het mosterdzaad geeft extra pit en de pecannoten zorgt voor de crunch. Een heerlijke gezonde salade als bijgerecht.

185 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de rode ui fijn. Maak de vinaigrette door de azijn, olie, het mosterdzaad en de ui te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.

  2. Snijd de mini-romanesco doormidden en kook in 3-5 min. beetgaar. Giet de romanesco af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 5 min. Laat afkoelen op een bord en hak de noten in de lengte doormidden.

  4. Schep de nog warme groente om met de vinaigrette. Verdeel over een groot bord en bestrooi met de pecannoten.

  • variatietipLiever geen noten? Laat ze weg of gebruik geroosterde pompoenpitten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Salade van mini-romanesco

Door de ui in de vinaigrette te laten marineren, haal je wat van de scherpte af. Het mosterdzaad geeft extra pit en de pecannoten zorgt voor de crunch. Een heerlijke gezonde salade als bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig