Romanesco met granaatappelpitjes en sumak

Een groente-bijgerecht voor kerst dat weer eens wat anders is? Deze romanesco met granaatappelpitjes en sumak wil je dit jaar echt op tafel zetten.

180 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de romanesco in roosjes en halveer ze. Verdeel de over de bakplaat.

  2. Meng de milde olijfolie met de sumak, peper en eventueel zout en besprenkel de miniromanesco’s ermee. Schep om en rooster ca. 15-20 min. (afhankelijk van de grootte van de romanesco’s) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.

  3. Neem uit de oven. Besprenkel de romanesco met de extra vierge olie en bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de sumak

Romanesco met granaatappelpitjes en sumak

Een groente-bijgerecht voor kerst dat weer eens wat anders is? Deze romanesco met granaatappelpitjes en sumak wil je dit jaar echt op tafel zetten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig