Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder eventueel verkleurde bladeren van de rodekool. Laat de kern zitten, die houdt straks de parten bij elkaar. Snijd de kool in parten van 2 cm dik. Besmeer ze rondom met ½ van de olijfolie en wrijf er ⅓ van de sumak en wat peper en zout overheen. Snijd de jalapeño in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de jalapeñopeper er ook bij. Bak in het midden van de oven ca. 30 min. Keer de parten halverwege voorzichtig om met een spatel. De kool mag nog een beetje knapperig zijn, maar het middenstuk moet wel gaar zijn.
Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de mandarijnen en pers alle vruchten uit. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Klop met een garde het mandarijnrasp en -sap, de rest van de sumak, de rode ui, honing, azijn en de rest van de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout.
Haal de koolparten uit de oven, verdeel over een schaal. Snijd de jalapeño heel fijn en roer door de dressing. Besprenkel de rodekoolparten met de dressing.
Geroosterde rodekool met sumak
Geroosterde rodekool in knallende kleuren met verrassende dressing.
- serveertipDit gerecht is zowel warm als koud lekker. Sprenkel de dressing er pas op het laatste moment over.
- serveertipEten er kinderen mee? Je kunt de jalapeño ook weglaten of apart serveren.
Geroosterde rodekool met sumak
Geroosterde rodekool in knallende kleuren met verrassende dressing.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD141021_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
130 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder eventueel verkleurde bladeren van de rodekool. Laat de kern zitten, die houdt straks de parten bij elkaar. Snijd de kool in parten van 2 cm dik. Besmeer ze rondom met ½ van de olijfolie en wrijf er ⅓ van de sumak en wat peper en zout overheen. Snijd de jalapeño in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Verdeel de kool over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de jalapeñopeper er ook bij. Bak in het midden van de oven ca. 30 min. Keer de parten halverwege voorzichtig om met een spatel. De kool mag nog een beetje knapperig zijn, maar het middenstuk moet wel gaar zijn.
Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de mandarijnen en pers alle vruchten uit. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Klop met een garde het mandarijnrasp en -sap, de rest van de sumak, de rode ui, honing, azijn en de rest van de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout.
Haal de koolparten uit de oven, verdeel over een schaal. Snijd de jalapeño heel fijn en roer door de dressing. Besprenkel de rodekoolparten met de dressing.
serveertip:Dit gerecht is zowel warm als koud lekker. Sprenkel de dressing er pas op het laatste moment over.
serveertip:Eten er kinderen mee? Je kunt de jalapeño ook weglaten of apart serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
750 g rodekolen
4 el olijfolie extra vierge
3 el sumak
1 verse groene jalapeñopeper
2 mandarijnen
1 kleine rode ui
1 tl vloeibare honing
1 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
bakpapier