Rodekool-roodlofsalade met appelciderdressing

Een plaatje, deze kleurrijke salade van rodekool en roodlof. Heerlijk fris door de apelcider-dressing. En... Hij staat zó op tafel.

95 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rodekool in zo dun mogelijke reepjes, gebruik daarvoor eventueel een mandoline. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof en snijd in grove stukken. Snijd de bieslook fijn.

  2. Snipper de sjalot. Meng voor de dressing de olie met de appelciderazijn, sjalot en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng de dressing met de rodekool, roodlof en de helft van de bieslook en verdeel in een kransvorm over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de bieslook.

  • bereidingstipJe kunt de dressing 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Rodekool-roodlofsalade met appelciderdressing

Een plaatje, deze kleurrijke salade van rodekool en roodlof. Heerlijk fris door de apelcider-dressing. En... Hij staat zó op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig