Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de rest van de ingrediënten, behalve de rozijnen.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 min. krokant in de oven. Schep elke 10 min. om.
Neem de granola uit de oven en meng met de rozijnen. Laat op de bakplaat in 30 min. afkoelen.
Granola maken
Eén keer maken en daarna genoeg voor 18 ontbijtjes. Met deze zelfgemaakte granola heb je elke dag een goede start.
- bewaartipJe kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.
- algemeenMet dit recept maak je ca. 720 g granola. Met 40 g per portie heb je genoeg voor ca.18 ontbijtjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Granola maken
Eén keer maken en daarna genoeg voor 18 ontbijtjes. Met deze zelfgemaakte granola heb je elke dag een goede start.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184814_220x162_JPG.jpg)
18 porties
210 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de rest van de ingrediënten, behalve de rozijnen.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 min. krokant in de oven. Schep elke 10 min. om.
Neem de granola uit de oven en meng met de rozijnen. Laat op de bakplaat in 30 min. afkoelen.
bewaartip:Je kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.
algemeen:Met dit recept maak je ca. 720 g granola. Met 40 g per portie heb je genoeg voor ca.18 ontbijtjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 18 porties)
200 g ongebrande amandelen
300 g volkoren havervlokken
90 ml zonnebloemolie
120 ml honing
1 tl kaneel
½ tl zout
75 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier