Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit 3 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen ½ ui in halve ringen. Bak de laatste 5 min. mee.
Spoel ondertussen de kidneybonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten, snipper de rest van de ui en snijd de peterselie grof.
Verdeel de kidneybonen, tomaten, tonijn en cheddar over de aardappelschijfjes. Voeg water toe langs de rand van de pan. Laat de kaas 2 min. smelten met de deksel op de pan.
Bestrooi de tuna melt met de gesnipperde ui en de peterselie. Serveer direct.
Tunamelt met gebakken aardappeltjes van London Loy
Blikje tonijn in de voorraadkast? Maak dan eens deze snelle tunamelt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy! Liever vega? Gebruik dan plantaardige tonijn.
- vegatipVervang de tonijn door plantaardige tonijn; daarmee is het gerecht niet meer glutenvrij.
- bereidingstipGeen deksel voor de pan? Dek ’m dan af met aluminiumfolie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tunamelt met gebakken aardappeltjes van London Loy
Blikje tonijn in de voorraadkast? Maak dan eens deze snelle tunamelt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy! Liever vega? Gebruik dan plantaardige tonijn.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184701_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit 3 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen ½ ui in halve ringen. Bak de laatste 5 min. mee.
Spoel ondertussen de kidneybonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten, snipper de rest van de ui en snijd de peterselie grof.
Verdeel de kidneybonen, tomaten, tonijn en cheddar over de aardappelschijfjes. Voeg water toe langs de rand van de pan. Laat de kaas 2 min. smelten met de deksel op de pan.
Bestrooi de tuna melt met de gesnipperde ui en de peterselie. Serveer direct.
vegatip:Vervang de tonijn door plantaardige tonijn; daarmee is het gerecht niet meer glutenvrij.
bereidingstip:Geen deksel voor de pan? Dek ’m dan af met aluminiumfolie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
320 g tonijn in zonnebloemolie
800 g koelverse aardappelschijfjes
2 rode uien
200 g kidneybonen in blik
400 g cherrytomaten
7½ platte peterselie
150 g cheddar
1 el water