Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een hapjespan en bak het vlees in delen rondom bruin. Dit duurt 5-7 min.
Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in halve plakjes van 1 cm en de bleekselderij in reepjes van 1 cm. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en snijd fijn. Voeg de groenten, kruiden, rode wijn, water en bouillonblokjes toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand. Haal de deksel van de pan, zet op de hoogste stand en laat het vocht ca. 1 uur iets inkoken.
Proef of het vlees mals is. Zo niet, stoof het dan nog wat langer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stoofvlees uit de slowcooker
Stoofvlees + slowcooker... Die zijn voor elkaar gemaakt! 's Ochtends al je ingrediënten er in en 's avonds heb je maaltje klaarstaan. Handig!
- combinatietipLekker met pasta, rijst of aardappelpuree.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Stoofvlees uit de slowcooker
Stoofvlees + slowcooker... Die zijn voor elkaar gemaakt! 's Ochtends al je ingrediënten er in en 's avonds heb je maaltje klaarstaan. Handig!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187031_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
6 porties
345 kcal
20 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een hapjespan en bak het vlees in delen rondom bruin. Dit duurt 5-7 min.
Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.
Schil en snijd ondertussen de winterpeen in halve plakjes van 1 cm en de bleekselderij in reepjes van 1 cm. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en snijd fijn. Voeg de groenten, kruiden, rode wijn, water en bouillonblokjes toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand. Haal de deksel van de pan, zet op de hoogste stand en laat het vocht ca. 1 uur iets inkoken.
Proef of het vlees mals is. Zo niet, stoof het dan nog wat langer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
755 g riblappen
30 g ongezouten roomboter
1 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el tarwebloem
100 g tomatenpuree
300 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
20 g verse Italiaanse kruiden
250 ml soepele rode wijn
500 ml water
2 runderbouillontblokjes
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)