Stoofvlees uit de slowcooker

Stoofvlees + slowcooker... Die zijn voor elkaar gemaakt! 's Ochtends al je ingrediënten er in en 's avonds heb je maaltje klaarstaan. Handig!

345 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 8 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een hapjespan en bak het vlees in delen rondom bruin. Dit duurt 5-7 min.

  2. Haal uit de pan. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn en bak in het achtergebleven bakvet 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak al roerend 2-3 min. mee. Zet het vuur uit en doe samen met het vlees in de slowcooker.

  3. Schil en snijd ondertussen de winterpeen in halve plakjes van 1 cm en de bleekselderij in reepjes van 1 cm. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en snijd fijn. Voeg de groenten, kruiden, rode wijn, water en bouillonblokjes toe aan de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 7 uur op de lage stand. Haal de deksel van de pan, zet op de hoogste stand en laat het vocht ca. 1 uur iets inkoken.

  4. Proef of het vlees mals is. Zo niet, stoof het dan nog wat langer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met pasta, rijst of aardappelpuree.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Stoofvlees uit de slowcooker

Stoofvlees + slowcooker... Die zijn voor elkaar gemaakt! 's Ochtends al je ingrediënten er in en 's avonds heb je maaltje klaarstaan. Handig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig