Doe alles in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een kruidenmix. Bewaar goed afgesloten in een glazen pot op kamertemperatuur.
'Piri piri' kruidenmix
We kennen piri piri (of peri peri) uit Portugal, maar het vind z'n oorsprong in Afrika. Je kunt de specerijen mix gebruiken voor de welbekende kip piri piri maar ook als smaakmaker in een saus, dressing of marinade.
- bereidingstipBestrooi 4 kippenbouten met 1 el kruidenmix en rooster 45 min. in de oven op 200 °C.
- achtergrondinfoPiri piri – ook wel peri peri genoemd – is afgeleid van het Swahili-woord voor ‘peper’. Oorspronkelijk komt het gerecht kip piri piri uit Angola en Mozambique waar de piripiri-peper een belangrijk ingrediënt is in het lokale eten. De Portugezen maakten tijdens de kolonisatie van Afrikaanse gebieden kennis met de peper en hij werd al gauw een onderdeel van hun keuken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Piri piri' kruidenmix
We kennen piri piri (of peri peri) uit Portugal, maar het vind z'n oorsprong in Afrika. Je kunt de specerijen mix gebruiken voor de welbekende kip piri piri maar ook als smaakmaker in een saus, dressing of marinade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD188646_220x162_JPG.jpg)
4 porties
25 kcal
1 min. bereiden
Aan de slag
Doe alles in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een kruidenmix. Bewaar goed afgesloten in een glazen pot op kamertemperatuur.
bereidingstip:Bestrooi 4 kippenbouten met 1 el kruidenmix en rooster 45 min. in de oven op 200 °C.
achtergrondinfo:Piri piri – ook wel peri peri genoemd – is afgeleid van het Swahili-woord voor ‘peper’. Oorspronkelijk komt het gerecht kip piri piri uit Angola en Mozambique waar de piripiri-peper een belangrijk ingrediënt is in het lokale eten. De Portugezen maakten tijdens de kolonisatie van Afrikaanse gebieden kennis met de peper en hij werd al gauw een onderdeel van hun keuken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
1 el uienpoeder
1 el zoet gerookt paprikapoeder
2 tl gerookte-paprikapoeder hot
2 tl knoflookpoeder
2 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
1 tl gemberpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
2 laurierbladen
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen