Meng alle specerijen door elkaar en bewaar het mengsel droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.
'Fajita' kruidenmix
Fajiita's kennen we uit de tex-mexkeuken. Elke regio en zelfs familie heeft een eigen versie, en dus ook een eigen kruidenmix. Dit recept is gebaseerd op smaken die vaak gebruikt worden. Eet smakelijk!
- algemeenDit recept is goed voor 40 g kruidenmix (6 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- achtergrondinfoFajita is een tex-mexgerecht dat is ontstaan rond de jaren ‘30. Het bestaat oorspronkelijk uit reepjes rund of kip en verschillende kleuren paprika en ui geserveerd met tortilla's. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor fajita-kruiden. Dit recept is gebaseerd op de fajita-kruiden zoals we ze in Nederland kennen. Kenmerkend is het gebruik van gerookte-paprikapoeder, komijn, uienpoeder en daarnaast vaak een zoetstof als suiker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Fajita' kruidenmix
Fajiita's kennen we uit de tex-mexkeuken. Elke regio en zelfs familie heeft een eigen versie, en dus ook een eigen kruidenmix. Dit recept is gebaseerd op smaken die vaak gebruikt worden. Eet smakelijk!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187025_220x162_JPG.jpg)
6 porties
25 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alle specerijen door elkaar en bewaar het mengsel droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.
algemeen:Dit recept is goed voor 40 g kruidenmix (6 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
achtergrondinfo:Fajita is een tex-mexgerecht dat is ontstaan rond de jaren ‘30. Het bestaat oorspronkelijk uit reepjes rund of kip en verschillende kleuren paprika en ui geserveerd met tortilla's. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor fajita-kruiden. Dit recept is gebaseerd op de fajita-kruiden zoals we ze in Nederland kennen. Kenmerkend is het gebruik van gerookte-paprikapoeder, komijn, uienpoeder en daarnaast vaak een zoetstof als suiker.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
2 el gerookte paprikapoeder
2 el gemalen komijn
1 el uienpoeder
1 el gedroogde oregano
½ tl kristalsuiker
¼ tl chilivlokken