'Fajita' kruidenmix

Fajiita's kennen we uit de tex-mexkeuken. Elke regio en zelfs familie heeft een eigen versie, en dus ook een eigen kruidenmix. Dit recept is gebaseerd op smaken die vaak gebruikt worden. Eet smakelijk!

25 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng alle specerijen door elkaar en bewaar het mengsel droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.

  2. Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.

  • algemeenDit recept is goed voor 40 g kruidenmix (6 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
  • achtergrondinfoFajita is een tex-mexgerecht dat is ontstaan rond de jaren ‘30. Het bestaat oorspronkelijk uit reepjes rund of kip en verschillende kleuren paprika en ui geserveerd met tortilla's. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor fajita-kruiden. Dit recept is gebaseerd op de fajita-kruiden zoals we ze in Nederland kennen. Kenmerkend is het gebruik van gerookte-paprikapoeder, komijn, uienpoeder en daarnaast vaak een zoetstof als suiker.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Fajita' kruidenmix

Fajiita's kennen we uit de tex-mexkeuken. Elke regio en zelfs familie heeft een eigen versie, en dus ook een eigen kruidenmix. Dit recept is gebaseerd op smaken die vaak gebruikt worden. Eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig