Meng alles door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1 à 2 el voor een (pasta)saus of soep voor 4 personen. Begin altijd met 1 el, proef en voeg naar smaak meer toe. Breng evt. op smaak met zout.
'Provençaalse' kruiden
Deze provençaalse kruidenmix is geïnspireerd op Franse smaken. Maak het met o.a. peterselie, rozemarijn en dragon. Extra pit aan toevoegen? Doe er dan wat chilivlokken bij!
- variatietipVoor een pittige kruidenmix voeg je 1-2 tl chilivlokken toe.
- variatietipOok lekker met wat olijfolie als dip. Meng 1 el kruiden met 2-3 el olijfolie extra vierge.
- algemeenDit recept is goed voor 15 g kruidenmix (8 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Provençaalse' kruiden
Deze provençaalse kruidenmix is geïnspireerd op Franse smaken. Maak het met o.a. peterselie, rozemarijn en dragon. Extra pit aan toevoegen? Doe er dan wat chilivlokken bij!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD188647_220x162_JPG.jpg)
8 porties
15 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alles door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1 à 2 el voor een (pasta)saus of soep voor 4 personen. Begin altijd met 1 el, proef en voeg naar smaak meer toe. Breng evt. op smaak met zout.
variatietip:Voor een pittige kruidenmix voeg je 1-2 tl chilivlokken toe.
variatietip:Ook lekker met wat olijfolie als dip. Meng 1 el kruiden met 2-3 el olijfolie extra vierge.
algemeen:Dit recept is goed voor 15 g kruidenmix (8 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
2 el gedroogde peterselie
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde rozemarijn
1 el gedroogd bonenkruid
1 el gedroogde majoraan
1 el gedroogde dragon
1 el gedroogde bieslook