Meng alles door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1 à 2 el voor een (pasta)saus of soep voor 4 personen. Begin altijd met 1 el, proef en voeg naar smaak eventueel meer toe. Breng eventueel op smaak met zout.
'Italiaanse' kruidenmix
De exacte samenstelling van een Italiaanse kruidenmix kan verschillen. Dit recept is geïnspireerd op smaken uit de Italiaanse keuken. Je maakt het met onder andere gedroogde basilicum, oregano, tijm en rozemarijn.
- variatietipVoor een pittige kruidenmix voeg je 1-2 tl chilivlokken toe.
- variatietipOok lekker met wat olijfolie als dip. Meng 1 el kruiden met 2-3 el olijfolie extra vierge.
- algemeenDit recept is goed voor 20 g kruidenmix (9 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- achtergrondinfoDe exacte oorsprong van de Italiaanse kruidenmix zoals wij hem tegenwoordig kennen is lastig te achterhalen. De exacte samenstelling kan variëren, maar meestal vind je er basilicum, oregano en tijm in, kruiden die in de Italiaanse keuken veel gebruikt worden. Toen de Italiaanse keuken zich ontwikkelde en wereldwijd populair werd, begon men met het combineren van deze kruiden om een universele mix te creëren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Italiaanse' kruidenmix
De exacte samenstelling van een Italiaanse kruidenmix kan verschillen. Dit recept is geïnspireerd op smaken uit de Italiaanse keuken. Je maakt het met onder andere gedroogde basilicum, oregano, tijm en rozemarijn.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD188641_220x162_JPG.jpg)
9 personen
15 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alles door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1 à 2 el voor een (pasta)saus of soep voor 4 personen. Begin altijd met 1 el, proef en voeg naar smaak eventueel meer toe. Breng eventueel op smaak met zout.
variatietip:Voor een pittige kruidenmix voeg je 1-2 tl chilivlokken toe.
variatietip:Ook lekker met wat olijfolie als dip. Meng 1 el kruiden met 2-3 el olijfolie extra vierge.
algemeen:Dit recept is goed voor 20 g kruidenmix (9 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
achtergrondinfo:De exacte oorsprong van de Italiaanse kruidenmix zoals wij hem tegenwoordig kennen is lastig te achterhalen. De exacte samenstelling kan variëren, maar meestal vind je er basilicum, oregano en tijm in, kruiden die in de Italiaanse keuken veel gebruikt worden. Toen de Italiaanse keuken zich ontwikkelde en wereldwijd populair werd, begon men met het combineren van deze kruiden om een universele mix te creëren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 9 personen)
2 el gedroogde basilicum
2 el gedroogde oregano
2 el gedroogde tijm
1 el gedroogde rozemarijn
1 el gedroogde salie
1 tl knoflookpoeder