Witlofsalade met geitenkaas, aardbeien en aardbeiendressing

Dubbel aardbeien? Dat is dubbel feest! In deze salade doe je niet alleen de aardbeien door de sla, maar maak je er ook een dressing mee.

385 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal het roggebrood fijn in het bakje van de staafmixer en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 min. krokant in het midden van de oven. Schep halverwege om.

  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd ⅓ grof en doe in een maatbeker. Voeg de appelazijn en honing toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en roer de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de sjalotten in flinterdunne halve ringen en meng met de aardbeiendressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en haal de blaadjes van de witlof los. Snijd de bieslook fijn. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Schaaf de kaas met een dunschiller in dunne plakjes.

  4. Meng de helft van de dressing met de witlof en verdeel met de kaas en aardbeien over een schaal. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met het roggebroodkruim en de bieslook.

Witlofsalade met geitenkaas, aardbeien en aardbeiendressing

Dubbel aardbeien? Dat is dubbel feest! In deze salade doe je niet alleen de aardbeien door de sla, maar maak je er ook een dressing mee.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig