Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en kook in water in 15 min. gaar. Giet af en laat uitstomen in een vergiet.
Snijd ondertussen de prei in flinterdunne halve ringen, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Maak de asperges schoon en snijd in flinterdunne schuine plakjes. Doe de prei en asperge samen in een ruime kom. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng het sap en rasp goed door de prei en asperge en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de dille fijn en meng samen met de aardappel door de groenten in de kom. Schep de mayonaise, yoghurt en garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Aardappelsalade met asperges, prei en Hollandse garnalen
Typisch Nederlands: aardappelsalade! Deze versie bevat ook nog eens typisch Nederlandse producten: Hollandse garnalen, aardappel, asperges en prei. Dat is nog eens goede salade voor het voorjaar.
- vegatipVervang de Hollandse garnalen door in blokjes gesneden vegetarische kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aardappelsalade met asperges, prei en Hollandse garnalen
Typisch Nederlands: aardappelsalade! Deze versie bevat ook nog eens typisch Nederlandse producten: Hollandse garnalen, aardappel, asperges en prei. Dat is nog eens goede salade voor het voorjaar.
bijgerecht
4 personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en kook in water in 15 min. gaar. Giet af en laat uitstomen in een vergiet.
Snijd ondertussen de prei in flinterdunne halve ringen, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Maak de asperges schoon en snijd in flinterdunne schuine plakjes. Doe de prei en asperge samen in een ruime kom. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng het sap en rasp goed door de prei en asperge en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de dille fijn en meng samen met de aardappel door de groenten in de kom. Schep de mayonaise, yoghurt en garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:Vervang de Hollandse garnalen door in blokjes gesneden vegetarische kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
150 g verse preien
300 g witte asperges
1 biologische citroen
15 g verse dille
4 el mayonaise
75 ml halfvolle yoghurt
200 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
dunschiller