Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen, giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en het water toe en bak 2 min. mee.
Voeg de rijst toe en verwarm al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
Nasi
Voluit is het eigenlijk 'nasi goreng' maar ondertussen snappen we allemaal wat er met nasi bedoeld wordt: gebakken rijst! Deze Nederlandse versie maken we met ham, voorgesneden groente en een handig bakje boemboe. Dat scheelt tijd.
- combinatietipLekker met gebakken ei, ppindasaus, gebakken uitjes, atjar en/of kroepoek.
- vegatipVervang de hamblokjes door gebakken pittige tofureepjes pittig
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Nasi
Voluit is het eigenlijk 'nasi goreng' maar ondertussen snappen we allemaal wat er met nasi bedoeld wordt: gebakken rijst! Deze Nederlandse versie maken we met ham, voorgesneden groente en een handig bakje boemboe. Dat scheelt tijd.
hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen, giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en het water toe en bak 2 min. mee.
Voeg de rijst toe en verwarm al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
combinatietip:Lekker met gebakken ei, ppindasaus, gebakken uitjes, atjar en/of kroepoek.
vegatip:Vervang de hamblokjes door gebakken pittige tofureepjes pittig
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
2 el zonnebloemolie
900 g nasigroente
95 g boemboe nasi goreng
250 g hamblokjes
100 ml water