Nasi

Voluit is het eigenlijk 'nasi goreng' maar ondertussen snappen we allemaal wat er met nasi bedoeld wordt: gebakken rijst! Deze Nederlandse versie maken we met ham, voorgesneden groente en een handig bakje boemboe. Dat scheelt tijd.

565 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen, giet af en laat staan tot gebruik.

  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en het water toe en bak 2 min. mee.

  3. Voeg de rijst toe en verwarm al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.

  • combinatietipLekker met gebakken ei, ppindasaus, gebakken uitjes, atjar en/of kroepoek.
  • vegatipVervang de hamblokjes door gebakken pittige tofureepjes pittig
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Nasi

Voluit is het eigenlijk 'nasi goreng' maar ondertussen snappen we allemaal wat er met nasi bedoeld wordt: gebakken rijst! Deze Nederlandse versie maken we met ham, voorgesneden groente en een handig bakje boemboe. Dat scheelt tijd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig