Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip en crème fraîche toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af. Serveer de rijst met de kip kerrie en sperziebonen.
Kip kerrie met rijst en sperziebonen
Romige kip kerrie, klaar in 20 minuten. Dat is nog eens een fijne doordeweekse maaltijd.
- combinatietipLekker met fijngesneden selderij of peterselie.
- vegatipVervang de kip door vegetarische kipstuckjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kip kerrie met rijst en sperziebonen
Romige kip kerrie, klaar in 20 minuten. Dat is nog eens een fijne doordeweekse maaltijd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189461_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip en crème fraîche toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af. Serveer de rijst met de kip kerrie en sperziebonen.
combinatietip:Lekker met fijngesneden selderij of peterselie.
vegatip:Vervang de kip door vegetarische kipstuckjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g langgraanrijst
300 g scharrelkipfilets
25 g ongezouten roomboter
1 el kerriepoeder
200 g crème fraîche
600 g verse sperziebonen