Steek de barbecue aan. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte met een temperatuur van ca. 120 C. Bestrijk de ribfingers met de mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de ribfingers over de barbecue, sluit de deksel en gril 1 uur en 30 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook in dunne plakjes. Doe de gember, knoflook, sojasaus, hoisin, rijstazijn, suiker en chilivlokken in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Bestrijk de ribfingers met een kwastje met de sojaglaze. Sluit de deksel weer en laat nog 30 min. garen. Bestrijk ze elke 10 min. met de glaze.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Schep de ribfingers om met de overige glaze, verdeel over een schaal en bestrooi met de bosui en sesamzaad.
Iberico ribfingers met sojaglaze van de BBQ
Houd je van spareribs? Dan moet je dit recept proberen! Een marinade vol smaak dankzij gember, soja en hoisin en... er zit geen bot in de ribfingers maar het vlees is minstens zo mals.
- bereidingstipAls je geen barbecue hebt, waarbij je de temperatuur goed kunt meten en reguleren, kun je de ribfingers ook eerst in de oven garen: 1½ uur op 130 C. Bestrijk ze daarna met de glaze en rooster ze 20-30 min. af op het minder hete gedeelte van de barbecue met indirecte hitte.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Iberico ribfingers met sojaglaze van de BBQ
Houd je van spareribs? Dan moet je dit recept proberen! Een marinade vol smaak dankzij gember, soja en hoisin en... er zit geen bot in de ribfingers maar het vlees is minstens zo mals.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189617_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
525 kcal
40 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Bereid de barbecue voor op indirecte hitte met een temperatuur van ca. 120 C. Bestrijk de ribfingers met de mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de ribfingers over de barbecue, sluit de deksel en gril 1 uur en 30 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook in dunne plakjes. Doe de gember, knoflook, sojasaus, hoisin, rijstazijn, suiker en chilivlokken in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Bestrijk de ribfingers met een kwastje met de sojaglaze. Sluit de deksel weer en laat nog 30 min. garen. Bestrijk ze elke 10 min. met de glaze.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Schep de ribfingers om met de overige glaze, verdeel over een schaal en bestrooi met de bosui en sesamzaad.
bereidingstip:Als je geen barbecue hebt, waarbij je de temperatuur goed kunt meten en reguleren, kun je de ribfingers ook eerst in de oven garen: 1½ uur op 130 C. Bestrijk ze daarna met de glaze en rooster ze 20-30 min. af op het minder hete gedeelte van de barbecue met indirecte hitte.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g Vakslager Iberico ribfingers
2 el fijne mosterd
30 g verse gember
4 tenen knoflook
3 el sojasaus
4 el hoisinsaus
2 el rijstazijn
1 el bruine basterdsuiker
½ tl chilivlokken
3 bosuien
2 el geroosterd sesamzaad
Dit heb je nodig
barbecue
bakkwastje