Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en doe in een kom. Voeg de tandoori kruidenpasta en yoghurt toe. Rasp de gember en knoflook boven de kom en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander, met de stelen, grof.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de kip, zonder deze eerst al te veel uit te laten druppelen, in de pan. Bak de kip in 8-10 min. gaar. Keer af en toe om. Snijd de citroen in parten.
Verdeel de rijst en kip over borden. Verdeel de koriander erover en serveer met de parten citroen.
Kip tandoori met rijst
Kip tandoori dankt zijn naam aan de oven waarin het gerecht oorspronkelijk wordt gemaakt: de tandoor.
- combinatietipLekker met in de oven geroosterde bloemkool, kortgebakken spinazie of sperziebonen.
- achtergrondinfoDe oven waar de kip oorspronkelijk in wordt bereid heet een tandoor, vandaar de naam van het gerecht. Door het zuur van de yoghurt waarin de kip gemarineerd wordt, blijft het vlees mals. Het gerecht is ontstaan in de vroegere Punjab regio, een gebied dat nu delen van Pakistan en India beslaat.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kip tandoori met rijst
Kip tandoori dankt zijn naam aan de oven waarin het gerecht oorspronkelijk wordt gemaakt: de tandoor.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191727_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en doe in een kom. Voeg de tandoori kruidenpasta en yoghurt toe. Rasp de gember en knoflook boven de kom en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander, met de stelen, grof.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de kip, zonder deze eerst al te veel uit te laten druppelen, in de pan. Bak de kip in 8-10 min. gaar. Keer af en toe om. Snijd de citroen in parten.
Verdeel de rijst en kip over borden. Verdeel de koriander erover en serveer met de parten citroen.
combinatietip:Lekker met in de oven geroosterde bloemkool, kortgebakken spinazie of sperziebonen.
achtergrondinfo:De oven waar de kip oorspronkelijk in wordt bereid heet een tandoor, vandaar de naam van het gerecht. Door het zuur van de yoghurt waarin de kip gemarineerd wordt, blijft het vlees mals. Het gerecht is ontstaan in de vroegere Punjab regio, een gebied dat nu delen van Pakistan en India beslaat.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g kipdijfilet
75 g tandoori kruidenpasta
150 g Griekse yoghurt
20 g verse gember
3 tenen knoflook
300 g basmatirijst
15 g verse koriander
3 el zonnebloemolie
1 citroen