Lasagne-soep

Gek op lasagne? Probeer deze lasagne-soep eens. Al het lekkere van een klassieke lasagne en een stuk sneller op tafel!

570 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 8-10 min. bruin en gaar. Bak goed aan, zodat sommige stukjes een beetje karamelliseren. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de groente, knoflook, tijm en oregano toe en bak 3 min. mee.

  2. Voeg de passata, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Breek de lasagnevellen in stukken en voeg in delen toe, roer steeds goed om voor je een volgend deel toevoegt. Doe de deksel op de pan een laat 18-20 min. koken.

  3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de takjes van het basilicum fijn.

  4. Schep als de lasagne gaar is de fijngesneden basilicumtakjes en de helft van de blaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. en verdeel samen met het parmezaan-ricottamengsel over de soep. Verwarm tot de mozzarella iets smelt. Verdeel over diepe borden en verdeel de rest van de basilicumblaadjes erover.

Gerelateerde recepten

Lasagne-soep

Gek op lasagne? Probeer deze lasagne-soep eens. Al het lekkere van een klassieke lasagne en een stuk sneller op tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig