Bananenijs-sandwiches (advertorial)

Deze ijssandwich is gevuld met 'nicecream': ijs, maar dan gemaakt van alleen fruit. honing en melk. De banaan geeft het ijs een romige structuur. Maak er een sandwich van met de koekjes en je hebt hét recept voor een toptoetje (of -tussendoortje).

205 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 5 uur 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bananen in dunne plakjes en doe in het diepvrieszakje. Leg minimaal 4 uur in de vriezer. Schud na 1 uur even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.

  2. Doe de bevroren banaan met de honing en eventueel zout in de keukenmachine, laat deze 1 min. draaien, voeg de melk toe en mix in 2-3 min. tot een glad en romig mengsel. Schep de nougatine en chocoladedruppels erdoor.

  3. Doe het ijs in de platte diepvriesbak en zet 1½ uur in de vriezer om te laten opstijven. Schep eventueel halverwege om.

  4. Haal het ijs 5 min. voor het serveren uit de vriezer. Schep op de helft van de koekjes 1 bol ijs en top af met de rest van de koekjes. Serveer direct.

  • bewaartipMaak de sandwiches tot 1 week van tevoren. Verpak ze per stuk in een stuk bakpapier en bewaar in de vriezer.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bananenijs-sandwiches (advertorial)

Deze ijssandwich is gevuld met 'nicecream': ijs, maar dan gemaakt van alleen fruit. honing en melk. De banaan geeft het ijs een romige structuur. Maak er een sandwich van met de koekjes en je hebt hét recept voor een toptoetje (of -tussendoortje).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig