Snijd de kipdijfilets in repen en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm en rasp de courgette grof. Snijd de peterselie fijn.
Giet de orzo af en meng de pesto, paprika, courgette, peterselie en kip erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaasflakes.
Orzo met pesto en kip (advertorial)
De vertrouwde pasta pesto, maar dan in een nieuw jasje met orzo, kip en extra groenten. De pesto maakt de orzo nóg romiger. Schuif maar snel aan!
- variatietipVoeg voor meer smaak extra pesto toe of besmeer sneetjes ciabatta met de rest van de pesto.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Orzo met pesto en kip (advertorial)
De vertrouwde pasta pesto, maar dan in een nieuw jasje met orzo, kip en extra groenten. De pesto maakt de orzo nóg romiger. Schuif maar snel aan!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192167_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilets in repen en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm en rasp de courgette grof. Snijd de peterselie fijn.
Giet de orzo af en meng de pesto, paprika, courgette, peterselie en kip erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaasflakes.
variatietip:Voeg voor meer smaak extra pesto toe of besmeer sneetjes ciabatta met de rest van de pesto.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
390 g scharrelkipdijfilets
2 el milde olijfolie
300 g Grand'Italia orzo tradizionali
2 gele paprika's
1 courgette
15 g verse platte peterselie
90 g Grand'Italia Pesto alla Genovese
80 g Grana Padano kaasflakes