Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Halveer de bollen knoflook overlangs. Pel de tenen van 1 helft (per 4 personen) en snijd die fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp (ca. 3 el per 4 personen), de gesneden knoflook, dragon, olie en het zout door de gesmolten boter en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de kippenpoten met ⅔ van de knoflooksaus en leg in de braadslee of ovenschaal met de velkant naar beneden. Leg de rest van de halve knoflookbollen ertussen.
Bak ca. 45 min. in de oven. Keer na 20 min. de kippenpoten om, bestrijk met de rest van de knoflooksaus en schenk de wijn ertussen op de bodem. Braad nog 25 min.
Gegrilde knoflook-kip
Deze gegrilde knoflookkip wordt met maar liefst 3 bollen knoflook bereid. Een deel wordt gebruikt voor de marinade en het andere deel leg je er in de ovenschaal bij. Zo trekken de smaken helemaal in de kip. Een echte Franse klassieker!
- resttipKoude restjes kip zijn lekker door een salade of in een wrap.
- combinatietipLekker met botersla, friet en stokbrood om in het kookvocht te dippen.Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- kookstaptipMeer weten over kooktechnieken?
Gegrilde knoflook-kip
Deze gegrilde knoflookkip wordt met maar liefst 3 bollen knoflook bereid. Een deel wordt gebruikt voor de marinade en het andere deel leg je er in de ovenschaal bij. Zo trekken de smaken helemaal in de kip. Een echte Franse klassieker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191783_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Halveer de bollen knoflook overlangs. Pel de tenen van 1 helft (per 4 personen) en snijd die fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp (ca. 3 el per 4 personen), de gesneden knoflook, dragon, olie en het zout door de gesmolten boter en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de kippenpoten met ⅔ van de knoflooksaus en leg in de braadslee of ovenschaal met de velkant naar beneden. Leg de rest van de halve knoflookbollen ertussen.
Bak ca. 45 min. in de oven. Keer na 20 min. de kippenpoten om, bestrijk met de rest van de knoflooksaus en schenk de wijn ertussen op de bodem. Braad nog 25 min.
resttip:Koude restjes kip zijn lekker door een salade of in een wrap.
combinatietip:Lekker met botersla, friet en stokbrood om in het kookvocht te dippen.Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
kookstaptip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g ongezouten roomboter
3 bollen knoflook
1 biologische citroen
1 el gedroogde dragon
50 ml milde olijfolie
1 tl zout
4 scharrelkippenpoten
100 ml droge witte wijn
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)