Gegrilde knoflook-kip

Deze gegrilde knoflookkip wordt met maar liefst 3 bollen knoflook bereid. Een deel wordt gebruikt voor de marinade en het andere deel leg je er in de ovenschaal bij. Zo trekken de smaken helemaal in de kip. Een echte Franse klassieker!

595 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Halveer de bollen knoflook overlangs. Pel de tenen van 1 helft (per 4 personen) en snijd die fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp (ca. 3 el per 4 personen), de gesneden knoflook, dragon, olie en het zout door de gesmolten boter en zet het vuur uit.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de kippenpoten met ⅔ van de knoflooksaus en leg in de braadslee of ovenschaal met de velkant naar beneden. Leg de rest van de halve knoflookbollen ertussen.

  3. Bak ca. 45 min. in de oven. Keer na 20 min. de kippenpoten om, bestrijk met de rest van de knoflooksaus en schenk de wijn ertussen op de bodem. Braad nog 25 min.

  • resttipKoude restjes kip zijn lekker door een salade of in een wrap.
  • combinatietipLekker met botersla, friet en stokbrood om in het kookvocht te dippen.Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • kookstaptipMeer weten over kooktechnieken?

Gegrilde knoflook-kip

Deze gegrilde knoflookkip wordt met maar liefst 3 bollen knoflook bereid. Een deel wordt gebruikt voor de marinade en het andere deel leg je er in de ovenschaal bij. Zo trekken de smaken helemaal in de kip. Een echte Franse klassieker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig