Witte sangria met zomerfruit

Deze variant op de klassieke sangria komt uit Noord-Spanje. In plaats van rode wijn gebruik je witte wijn, wat zorgt voor een frissere smaak. Samen met het zoete fruit zoals mango en perzik past deze cocktail helemaal bij zomerse sferen.

190 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de (ongeschilde) perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de aardbeien. Boen de sinaasappel schoon, en snijd in dunne halve plakken. Doe het fruit in een grote kan.

  2. Schenk de witte wijn, sinaasappellikeur en lemon & lime erbij en vul aan met de ijsblokjes. Roer door en serveer.

  • variatietipOok lekker met rosé in plaats van witte wijn.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Witte sangria met zomerfruit

Deze variant op de klassieke sangria komt uit Noord-Spanje. In plaats van rode wijn gebruik je witte wijn, wat zorgt voor een frissere smaak. Samen met het zoete fruit zoals mango en perzik past deze cocktail helemaal bij zomerse sferen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig