Snijd de uien met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de ui en gember goed aan tot ze bruin worden.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagel 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de kippenpoten, ⅔ van de koriander, de bouillon en het water bij de ui en gember in de soeppan. Laat met de deksel schuin op de pan 2 uur zachtjes koken. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan.
Zeef de bouillon boven een pan en hou warm op laag vuur. Laat de kippenpoten afkoelen op een bord. Voeg de vissaus toe aan de bouillon, breng eventueel op smaak met zout.
Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de rode peper schoon en snijd in ringetjes. Snijd de rode uien in flinterdunne ringen.
Pluk het vlees van de kip. Pluk de blaadjes van de munt en van de rest van de koriander. Snijd de limoen in parten. Verdeel de noedels en kip over kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper, de helft van de ui, munt, koriander en de helft van de taugé. Serveer de rest van de taugé en ui, de sriracha, hoisinsaus en limoen apart erbij.
Pho met kip
De Vietnamese soep pho ken je misschien al met rundvlees (pho bo), maar deze versie met kip (pho ga) is minstens zo lekker. Zoals je gewend bent is de bouillon aromatisch en kruidig dankzij o.a. steranijs.
- bereidingstipDe bouillon kun je 2 dagen van tevoren maken. Bewaar goed afgesloten in de koelkast
- vegatip Je kunt de kip in dit recept ook vervangen door tofu.
- achtergrondinfoPho is een noedelsoep uit Vietnam. Het gerecht ontstond in het begin van de 20e eeuw in Noord-Vietnam, in de omgeving van hoofdstad Hanoi. Traditioneel wordt pho met rundvlees gemaakt (pho bo), maar omdat kip makkelijker en goedkoper verkrijgbaar was, werd pho met kip (pho ga) een populair alternatief. Door de specerijen is de bouillon heel aromatisch, de noedels maken de soep lekker vullend. Enne... pho spreek je uit als ‘fuh’.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pho met kip
De Vietnamese soep pho ken je misschien al met rundvlees (pho bo), maar deze versie met kip (pho ga) is minstens zo lekker. Zoals je gewend bent is de bouillon aromatisch en kruidig dankzij o.a. steranijs.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192703_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uien met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de ui en gember goed aan tot ze bruin worden.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagel 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de kippenpoten, ⅔ van de koriander, de bouillon en het water bij de ui en gember in de soeppan. Laat met de deksel schuin op de pan 2 uur zachtjes koken. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan.
Zeef de bouillon boven een pan en hou warm op laag vuur. Laat de kippenpoten afkoelen op een bord. Voeg de vissaus toe aan de bouillon, breng eventueel op smaak met zout.
Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de rode peper schoon en snijd in ringetjes. Snijd de rode uien in flinterdunne ringen.
Pluk het vlees van de kip. Pluk de blaadjes van de munt en van de rest van de koriander. Snijd de limoen in parten. Verdeel de noedels en kip over kommen en schenk de hete bouillon erover. Garneer met de rode peper, de helft van de ui, munt, koriander en de helft van de taugé. Serveer de rest van de taugé en ui, de sriracha, hoisinsaus en limoen apart erbij.
bereidingstip:De bouillon kun je 2 dagen van tevoren maken. Bewaar goed afgesloten in de koelkast
vegatip: Je kunt de kip in dit recept ook vervangen door tofu.
achtergrondinfo:Pho is een noedelsoep uit Vietnam. Het gerecht ontstond in het begin van de 20e eeuw in Noord-Vietnam, in de omgeving van hoofdstad Hanoi. Traditioneel wordt pho met rundvlees gemaakt (pho bo), maar omdat kip makkelijker en goedkoper verkrijgbaar was, werd pho met kip (pho ga) een populair alternatief. Door de specerijen is de bouillon heel aromatisch, de noedels maken de soep lekker vullend. Enne... pho spreek je uit als ‘fuh’.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
50 g biologische verse gember
2 el arachideolie
2 tl korianderzaad
2 kaneelstokjes
3 kardemompeulen
3 stuks steranijsjes
3 kruidnagels
2 scharrelkippenpoten
30 g koriander
1 l kippenbouillon
500 ml water
2 el vissaus
225 g rijstnoedels 5mm
1 rode peper
2 rode uien
10 g munt
1 limoen
250 g taugé
1 el sriracha
2 el hoisinsaus