Bouillon voor pho

Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.

95 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd ondertussen de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui en gember met de rundermergpijpjes in een braadslede en rooster 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagels 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de rundermergpijpjes, ui, gember en de bouillontablet in een pan met het water en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.

  • bereidingstipGa na het maken van de bouillon verder met deze pho.
  • combinatietipIn plaats van de rundermergpijpjes kun je ook drie runderbouillontabletten gebruiken. Voeg ze tegelijk met de andere bouillontablet toe.
  • Vietnamese bouillon voor Pho

    Instructievideo - 01:44 min.

Bouillon voor pho

Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig