Haal de druiven van de tros. Haal de partjes mandarijn los. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de kiwi met schil in plakken van 1 cm.
Rijg het fruit aan satéprikkers, 2 grotere of 3 kleinere stukken per prikker. Niet meer, anders kan het fruit niet volledig worden ondergedompeld in de suikerstroop.
Verhit in een steelpan de suiker met het water, roer niet. Verhit de suiker tot 150 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Zet ondertussen een bak water met ijsklontjes klaar. Leg een stuk bakpapier klaar.
Zet het vuur uit. Haal voorzichtig, een voor een, de fruitspiesjes door de suikerstroop. Laat de overtollige stroop eraf druipen. Doop de spiesjes in het ijswater en leg ze dan op het bakpapier. Herhaal met al het fruit.
Tanghulu
Tanghulu een nieuwe trend? Think again! Het recept voor de in suiker gedoopte fruitspiesjes bestaat al honderden jaren en vindt z'n oorsprong in China. Ook buurlanden Zuid-Korea en Japan kennen eigen varianten en fruitvariaties. Welk fruit kies jij?
- bereidingstipZet de suikerstroop, als deze afkoelt en hard wordt, kort terug op het vuur. Verhit niet te lang, anders karamelliseert de stroop en wordt het donker en hard.
- variatietipJe kunt tanghulu met allerlei soorten fruit maken, zoals aardbeien, bramen, een stevige peer, of meloen.
- achtergrondinfoTanghulu is een traditionele Chinese lekkernij die vroeger vooral met Chinese moerbeien werd gemaakt, maar tegenwoordig met allerlei soorten fruit. In 2023 werd Tanghulu opnieuw enorm populair, waarschijnlijk dankzij een Zuid-Koreaanse TikTokker. Sindsdien is het aantal Tanghulu-zaakjes, vooral in Korea, sterk toegenomen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tanghulu
Tanghulu een nieuwe trend? Think again! Het recept voor de in suiker gedoopte fruitspiesjes bestaat al honderden jaren en vindt z'n oorsprong in China. Ook buurlanden Zuid-Korea en Japan kennen eigen varianten en fruitvariaties. Welk fruit kies jij?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198228_220x162_JPG.jpg)
16 porties
70 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haal de druiven van de tros. Haal de partjes mandarijn los. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de kiwi met schil in plakken van 1 cm.
Rijg het fruit aan satéprikkers, 2 grotere of 3 kleinere stukken per prikker. Niet meer, anders kan het fruit niet volledig worden ondergedompeld in de suikerstroop.
Verhit in een steelpan de suiker met het water, roer niet. Verhit de suiker tot 150 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Zet ondertussen een bak water met ijsklontjes klaar. Leg een stuk bakpapier klaar.
Zet het vuur uit. Haal voorzichtig, een voor een, de fruitspiesjes door de suikerstroop. Laat de overtollige stroop eraf druipen. Doop de spiesjes in het ijswater en leg ze dan op het bakpapier. Herhaal met al het fruit.
bereidingstip:Zet de suikerstroop, als deze afkoelt en hard wordt, kort terug op het vuur. Verhit niet te lang, anders karamelliseert de stroop en wordt het donker en hard.
variatietip:Je kunt tanghulu met allerlei soorten fruit maken, zoals aardbeien, bramen, een stevige peer, of meloen.
achtergrondinfo:Tanghulu is een traditionele Chinese lekkernij die vroeger vooral met Chinese moerbeien werd gemaakt, maar tegenwoordig met allerlei soorten fruit. In 2023 werd Tanghulu opnieuw enorm populair, waarschijnlijk dankzij een Zuid-Koreaanse TikTokker. Sindsdien is het aantal Tanghulu-zaakjes, vooral in Korea, sterk toegenomen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
50 g pitloze rode druiven
1 mandarijn
1 Elstar appel
1 kiwi
350 g kristalsuiker
175 ml water
15 ijsklontjes
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm
keukenthermometer
bakpapier