Vegan open ravioli met koningsoesterzwam en rodebietensaus van Hugo Kennis

Een kunstwerkje van een kerstvoorgerecht: deze open ravioli van Hugo Kennis! De koningsoesterzwam lijkt haast op een coquille en combineert prachtig met de mooie rodebietensaus en knapperige boerenkool.

245 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olijfolie, peper en eventueel zout. Rooster 15 min.

  2. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de helft van de margarine in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn, bouillon en groenteshot toe en laat op hoog vuur tot ⅔ inkoken. Dit duurt 15-20 min. Voeg de soja keuken toe en laat nog 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Halveer ondertussen de lasagnevellen en kook ze in delen beetgaar. Snijd de stelen van de koningsoesterzwammen in schijfjes van 2 cm, zodat ze op coquilles lijken. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenstelen in 5 min. bijna gaar en lichtbruin. Keer halverwege.

  4. Verdeel eerst de bietensaus en vervolgens de helft van de boerenkool over de borden. Leg een plakje lasagnevel in het midden en 3 ‘coquilles’ erop. Snijd de laatste lasagnevellen elk in 3 repen en leg op de coquilles zodat die mooi zichtbaar blijven. Verdeel de rest van de boerenkool erover en maak af met wat gouden glitterspray.  

  • variatietipIn plaats van groenteshot rode biet kun je ook dezelfde hoeveelheid rodebietensap (fles 750 ml) gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan open ravioli met koningsoesterzwam en rodebietensaus van Hugo Kennis

Een kunstwerkje van een kerstvoorgerecht: deze open ravioli van Hugo Kennis! De koningsoesterzwam lijkt haast op een coquille en combineert prachtig met de mooie rodebietensaus en knapperige boerenkool.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig