Tomaattartaar met smokey mayo

Gepelde tomaten maken een perfecte vegaversie van steak tartaar, zeker met deze klassieke smaakmakers erdoor wordt het een fijn voorgerecht.

200 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de tomaten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en doe terug in de vergiet, laat verder uitlekken.

  2. Snipper ondertussen de sjalot, snijd de cornichons en kappertjes in gelijke stukjes en snijd ⅔ van de peterselie fijn.

  3. Meng de tomatenblokjes, sjalot, cornichon, kappertjes, peterselie en de olie door elkaar. Meng de mayonaise met het rookzout.

  4. Meng 2 el tomatensap (per 4 personen) met de mosterd en tabasco, roer goed los, zodat je geen klontjes meer ziet. Snijd de rest van de peterselie grof.

  5. Doe ¼ van het tomatenmengsel (per 4 personen) in de kookring op een bord en verwijder de ring. Verdeel de mayonaise en tabasco saus met een kleine lepel rondom de tartaar en garneer met de rest van de peterselie. Bestrooi eventueel met extra rookzout. Serveer de chips ernaast.

  • bereidingstipDe mayonaise kun je 1 dag van tevoren maken.
  • resttipGebruik de rest van het tomatensap in een pastasaus of soep bijvoorbeeld deze tomatensoep.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomaattartaar met smokey mayo

Gepelde tomaten maken een perfecte vegaversie van steak tartaar, zeker met deze klassieke smaakmakers erdoor wordt het een fijn voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig