Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kreeftstaarten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd ondertussen het basilicum (incl. steeltjes) en de knoflook zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de geelgroene schil van de citroen. Meng het basilicum, de knoflook en het citroenrasp tot gremolata en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de geraspte citroen in parten.
Halveer het witlof in de lengte en snijd de spinazie grof. Pers de helft van de rest van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Roer het citroensap met de olie tot een dressing. Meng het witlof, de spinazie, dressing en de helft van de gremolata door elkaar in een grote serveerschaal. Leg de kreeftstaarten inclusief boter erop en verdeel de rest van de gremolata en citroenparten erover.
Kreeftstaarten met citroenboter en gremolata
Zin om uit te pakken? Deze kreeftstaarten met gremolata zien er spectaculair uit en zijn ook nog eens makkelijk om te maken. In een kwartiertje zijn ze namelijk al ready voor de oven.
- variatietipJe kunt ook peterselie gebruiken in plaats van basilicum.
- wijntipServeer met een glas Settesoli Pinot Grigio. Smaak: fris en droog. Herkomst: Italië, Sicilië. Opwekkende wijn die perfect past bij het zilte van de kreeftstaarten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kreeftstaarten met citroenboter en gremolata
Zin om uit te pakken? Deze kreeftstaarten met gremolata zien er spectaculair uit en zijn ook nog eens makkelijk om te maken. In een kwartiertje zijn ze namelijk al ready voor de oven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197273_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
8 personen
155 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kreeftstaarten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd ondertussen het basilicum (incl. steeltjes) en de knoflook zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de geelgroene schil van de citroen. Meng het basilicum, de knoflook en het citroenrasp tot gremolata en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de geraspte citroen in parten.
Halveer het witlof in de lengte en snijd de spinazie grof. Pers de helft van de rest van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Roer het citroensap met de olie tot een dressing. Meng het witlof, de spinazie, dressing en de helft van de gremolata door elkaar in een grote serveerschaal. Leg de kreeftstaarten inclusief boter erop en verdeel de rest van de gremolata en citroenparten erover.
variatietip:Je kunt ook peterselie gebruiken in plaats van basilicum.
wijntip:Serveer met een glas Settesoli Pinot Grigio. Smaak: fris en droog. Herkomst: Italië, Sicilië. Opwekkende wijn die perfect past bij het zilte van de kreeftstaarten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
530 g AH Excellent kreeftstaarten met citroenboter
15 g verse basilicum
1 teen knoflook
2 tijgercitroenen
1 stronk witlof
50 g verse spinazie
1 el extra vierge olijfolie