Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3-4 min. lichtbruin. Laat op een bordje afkoelen en hak fijn.
Splits de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom. Doe de eidooiers in een tweede kom.
Klop het eiwit en de helft van de kristalsuiker met een staafmixer met garde in 4-5 min. stijf en luchtig. Mix met een schone garde de eidooiers met de rest van de kristalsuiker, de vanillesuiker en het zout. Schenk de melk erbij en mix tot een egaal mengsel. Zeef de bloem erboven en mix op lage snelheid tot een egaal beslag. Vouw het eiwit er met een spatel luchtig doorheen.
Smelt de geklaarde boter op laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pan en bak 5-7 min.
Verwarm ondertussen de hazelnootpasta au bain-marie. Houd warm op laag vuur.
Verdeel de pannenkoek met 2 (houten) spatels in kwarten en keer de stukken om. Bak nog 2 min. Snijd de kwarten met de spatels in stukken van 2-3 cm. Bak nog 3-4 min. Schep af en toe om.
Verdeel de kaiserschmarrn over borden. Drizzle de warme hazelnootpasta erover en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Serveer direct.
Kaiserschmarrn met hazelnootpasta
Deze Oostenrijkse pannenkoeken 'scramble' is niet alleen lekker op wintersport, thuis is het ook een ware traktatie! Probeer deze variant met hazelnootpasta.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kaiserschmarrn met hazelnootpasta
Deze Oostenrijkse pannenkoeken 'scramble' is niet alleen lekker op wintersport, thuis is het ook een ware traktatie! Probeer deze variant met hazelnootpasta.
4 personen
510 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3-4 min. lichtbruin. Laat op een bordje afkoelen en hak fijn.
Splits de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom. Doe de eidooiers in een tweede kom.
Klop het eiwit en de helft van de kristalsuiker met een staafmixer met garde in 4-5 min. stijf en luchtig. Mix met een schone garde de eidooiers met de rest van de kristalsuiker, de vanillesuiker en het zout. Schenk de melk erbij en mix tot een egaal mengsel. Zeef de bloem erboven en mix op lage snelheid tot een egaal beslag. Vouw het eiwit er met een spatel luchtig doorheen.
Smelt de geklaarde boter op laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pan en bak 5-7 min.
Verwarm ondertussen de hazelnootpasta au bain-marie. Houd warm op laag vuur.
Verdeel de pannenkoek met 2 (houten) spatels in kwarten en keer de stukken om. Bak nog 2 min. Snijd de kwarten met de spatels in stukken van 2-3 cm. Bak nog 3-4 min. Schep af en toe om.
Verdeel de kaiserschmarrn over borden. Drizzle de warme hazelnootpasta erover en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
40 g ongezouten hazelnoten
4 middelgrote scharreleieren
2 el fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout
200 ml halfvolle melk
200 g tarwebloem
25 g geklaarde boter
4 el hazelnootpasta
Dit heb je nodig
Blue home staafmixer met garde