Tomatenrijst met paprika en sardines

In deze tomatenrijst komen zoet en zoutig bij elkaar dankzij de paprika en sardines en dat zijn nog eens verrassend rijke smaken bij elkaar. Daarnaast voldoet dit recept ook nog eens aan de Schijf van Vijf. Win-win!

650 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. wachten

licht pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1½ cm.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak 3 min. mee.

  3. Voeg de rijst, tomatenblokjes, komijn, chilivlokken en het warme water toe en breng aan de kook. Laat 35-40 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met eventueel zout.

  4. Laat de sardines uitlekken en vang de olie op. Verdeel de sardines in stukken en snijd de peterselie fijn. Verdeel de sardines en peterselie over de rijst en besprenkel met de sardineolie.

  • vegatipVervang de sardines door gebakken kikkererwten of geroosterde amandelen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomatenrijst met paprika en sardines

In deze tomatenrijst komen zoet en zoutig bij elkaar dankzij de paprika en sardines en dat zijn nog eens verrassend rijke smaken bij elkaar. Daarnaast voldoet dit recept ook nog eens aan de Schijf van Vijf. Win-win!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig