Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en bleekselderij 8 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in blokjes en bak 2 min. mee.
Voeg de lima- en witte bonen met vocht toe aan de pan. Voeg oregano toe, breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe en druk een deel van de bonen een beetje plat met een lepel.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bonenstoof en laat slinken. Roer de yoghurt erdoor en breng de stoof op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de peterselie en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en serveer met een partje citroen en de naan.
Romige witte-bonenstoof met spinazie en naan
Voor dit gezonde gerecht wil je altijd een blik limabonen en witte bonen in de kast hebben staan. Deze romige stoof boordevol groente en peulvruchten serveer je met volkorennaan voor een voedzame en vullende maaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Romige witte-bonenstoof met spinazie en naan
Voor dit gezonde gerecht wil je altijd een blik limabonen en witte bonen in de kast hebben staan. Deze romige stoof boordevol groente en peulvruchten serveer je met volkorennaan voor een voedzame en vullende maaltijd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198094_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en bleekselderij 8 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in blokjes en bak 2 min. mee.
Voeg de lima- en witte bonen met vocht toe aan de pan. Voeg oregano toe, breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe en druk een deel van de bonen een beetje plat met een lepel.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bonenstoof en laat slinken. Roer de yoghurt erdoor en breng de stoof op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de peterselie en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en serveer met een partje citroen en de naan.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 el milde olijfolie
350 g trostomaten
400 g limabonen in blik
800 g witte bonen in blik
1 el gedroogde oregano
4 mini naanbrood volkoren
200 g verse spinazie
10 g verse peterselie
1 biologische citroen
75 ml yoghurt Griekse stijl 0%