Vegan chili sin carne (advertorial)

'Sin carne' zegt het al: zonder vlees. Deze vegan chili sin carne met kidneybonen en rode paprika maak je af met een frisse avocadosalsa en een schep plantaardige crème fraîche.

760 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en picadillo toe en bak 2 min. Roer regelmatig.

  2. Voeg de kidneybonen samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers en halve vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de koriander fijn en de jalapeñoplakjes grof. Snijd de avocado’s in blokjes.

  4. Schep de avocado om met het limoenrasp, 1 el sap (per 4 personen), de jalapeño, koriander, peper en eventueel zout. Serveer de chili sin carne met het plantaardig alternatief voor crème fraîche, de avocado en de rijst.

Vegan chili sin carne (advertorial)

'Sin carne' zegt het al: zonder vlees. Deze vegan chili sin carne met kidneybonen en rode paprika maak je af met een frisse avocadosalsa en een schep plantaardige crème fraîche.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig