Spaghetti 'bolognese' met linzen (advertorial)

Deze pasta met peulvruchten is geïnspireerd op de geliefde spaghetti bolognese. Lekker met linzen als voedzame vleesvervanger. Wil je 'm helemaal vega maken? Vervang dan de Parmezaanse kaas door geraspte kaas voor pasta.

575 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de peen in stukjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel af onder koud water. Snipper de uien.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten, peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de tomatenpuree, polpa, melk en kruiden toe en stoof met de deksel op de pan 10-12 min. op laag vuur.

  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de linzen de laatste 3 min. toe aan de saus.

  5. Meng de spaghetti met de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en rasp de kaas erboven.

  • vegatipVervang de Parmezaanse kaas door geraspte kaas voor pasta.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Spaghetti 'bolognese' met linzen (advertorial)

Deze pasta met peulvruchten is geïnspireerd op de geliefde spaghetti bolognese. Lekker met linzen als voedzame vleesvervanger. Wil je 'm helemaal vega maken? Vervang dan de Parmezaanse kaas door geraspte kaas voor pasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig