Klassieke mosselen

Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!

645 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken.

  2. Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterblokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 min. koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen.

  3. Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie.

  • combinatietipLekker erbij stokbrood.

Gerelateerde recepten

Klassieke mosselen

Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig