Stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

435 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 3 uur wachten

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.

  2. Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.

  3. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.

  4. Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

  • variatietipVervang de koolraap door plakjes winterwortel.

Stoofvlees met bier en ontbijtkoek

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig