Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.
Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.
Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.
Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
Stoofvlees met bier en ontbijtkoek
Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.
- variatietipVervang de koolraap door plakjes winterwortel.
Stoofvlees met bier en ontbijtkoek
Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.
hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.
Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.
Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.
Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
variatietip:Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
600 g doorregen runderlappen
2 tl chilipoeder
50 g ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
300 g koolrapen
1 vleesbouillontablet
330 ml Premium Pilsener
200 ml kraanwater
3 plakjes ontbijtkoek