Polenta met gorgonzola

395 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur 40 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren. Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren. Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie. Polenta in midden van oven in 1 à 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is. Gorgonzola in kleine stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erover strooien.

Polenta met gorgonzola

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig