Venkel schoonmaken en wassen. Venkelgroen apart houden. Venkel in plakken en vervolgens in repen snijden. Olie, citroensap en honing tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over venkel sprenkelen en garneren met achtergehouden venkelgroen.
Venkelsalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009851_220x162_JPG.jpg)
4 personen
100 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Venkel schoonmaken en wassen. Venkelgroen apart houden. Venkel in plakken en vervolgens in repen snijden. Olie, citroensap en honing tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over venkel sprenkelen en garneren met achtergehouden venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 venkelknol
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel honing
0 zout en peper