Oesters met pikante vinaigrette

335 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. (maximaal 1/2 dag van tevoren). Oesters met oestermes (uit verpakking van oesters) voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven). Oesters tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

  2. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper heel fijn hakken. Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peterselie boven kom fijnknippen. Olie, azijn, peper en bosuitje toevoegen en tot dressing kloppen. Zeekraal op groot bord leggen en oesters erop rangschikken. Vinaigrette over oesters sprenkelen.

  • algemeenHet is ook mooi om de oesters op ijs te presenteren. Wikkel daarvoor flink wat ijsklontjes in een theedoek en sla met een deegroller of hamer het ijs tot gruis.

Oesters met pikante vinaigrette

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig