Oesters met zeeastersalade

220 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Citroenen uitpersen. Komkommer wassen en in lengte halveren. Komkommer overdwars halveren en met lepeltje zaadjes eruit scheppen. Komkommer met kaasschaaf in linten schaven. Bosuitje schoonmaken en in heel dunne ringetjes snijden. Zeeaster wassen en laten uitlekken. In kom zeeaster, komkommer en bosui door elkaar scheppen. Van citroensap 2 eetlepels erover sprenkelen, peper erover malen. Salade tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  2. Brood roosteren en diagonaal halveren. Komkommersalade over vier bordjes verdelen, brood ernaast leggen. IJsklontjes in keukenmachine of in theedoek met deegroller in kleinere stukjes malen of slaan. IJs op grote schaal leggen. Oesters met oestermes (voorzichtig) openen en op ijs leggen. Rest van citroensap over oesters sprenkelen en peper erover malen. Komkommersalade en brood met boter erbij serveren.

Gerelateerde recepten

Oesters met zeeastersalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig