Neem het ijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd voor garnering 4 aardbeien achter, pureer de rest samen met de poedersuiker en port in de keukenmachine. Snijd de achtergehouden aardbeien in partjes. Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op borden. Vorm met een ijsschep dikke krullen van het ijs. Verdeel de ijskrullen over de borden. Garneer met de aardbeien.
IJskrullen met aardbeien-portcoulis
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002085_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
2 personen
390 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Neem het ijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd voor garnering 4 aardbeien achter, pureer de rest samen met de poedersuiker en port in de keukenmachine. Snijd de achtergehouden aardbeien in partjes. Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op borden. Vorm met een ijsschep dikke krullen van het ijs. Verdeel de ijskrullen over de borden. Garneer met de aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 ml roomijs stracciatella
250 g verse aardbeien
1 el poedersuiker
2 el rode port
Dit heb je nodig
keukenmachine