Klop in een kom de eieren los. Zeef boven een andere kom de bloem. Breng in een pan het water met de olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook. Verwijder de citroenschil. Zet het vuur laag, voeg de bloem in één keer aan het water in pan toe. Roer het geheel krachtig met een houten lepel 1-2 min. door tot er een deegbal ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er beetje bij beetje krachtig door tot er een gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.
Verhit de frituurolie tot ca. 185 ºC. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit in gedeelten slierten van ca. 10 cm in de olie en frituur ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi flink met poedersuiker.
- combinatietipServeer de Churros met dikke chocolademelk. Spaanse chocolademelk: breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 tl maïzena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 l volle melk en de maïzena-oplossing. Voeg 3 el suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolademelk op in mokken en doop de churros erin.
Churros maken
Instructievideo - 01:46 min.
Churros (gefrituurde deegstengels)
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_062995_220x162_JPG.jpg)
15 porties
115 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Klop in een kom de eieren los. Zeef boven een andere kom de bloem. Breng in een pan het water met de olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook. Verwijder de citroenschil. Zet het vuur laag, voeg de bloem in één keer aan het water in pan toe. Roer het geheel krachtig met een houten lepel 1-2 min. door tot er een deegbal ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er beetje bij beetje krachtig door tot er een gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.
Verhit de frituurolie tot ca. 185 ºC. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit in gedeelten slierten van ca. 10 cm in de olie en frituur ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi flink met poedersuiker.
combinatietip:Serveer de Churros met dikke chocolademelk. Spaanse chocolademelk: breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 tl maïzena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 l volle melk en de maïzena-oplossing. Voeg 3 el suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolademelk op in mokken en doop de churros erin.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
4 middelgrote eieren
150 g tarwebloem
150 ml kraanwater
5 el traditionele olijfolie
1 stukje citroenschil
2 el kristalsuiker
1 mespunt zout
2 l frituurolie
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
spuitzak met kartelmondje