Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de visfilets in blokjes. Verhit olie in een grote pan. Bak de ui 3 min. zachtjes en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de wijn, cognac en het water toe.
Verkruimel het bouillontablet erboven. Breng tegen de kook aan en pocheer de blokjes vis in ca. 4 min. net gaar. Schep de mosselen en rivierkreeftjes erdoor en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Schep de Zarzuela in diepe borden.
- combinatietipLekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade.
Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009931_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de visfilets in blokjes. Verhit olie in een grote pan. Bak de ui 3 min. zachtjes en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de wijn, cognac en het water toe.
Verkruimel het bouillontablet erboven. Breng tegen de kook aan en pocheer de blokjes vis in ca. 4 min. net gaar. Schep de mosselen en rivierkreeftjes erdoor en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Schep de Zarzuela in diepe borden.
combinatietip:Lekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
4 takjes verse peterselie
225 g verse kabeljauwfilets
250 g verse roodbaarsfilets
100 ml traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
400 g tomatenblokjes
150 ml droge witte wijn
2 el cognac
100 ml kraanwater
1 visbouillontablet
150 g koelvers gekookte mosselen
100 g verse rivierkreeftjes
1 mespunt cayennepeper